Cliniclowns

Doe een wens

maandag 15 februari 2010

Maandag 15 februari

Bijna anderhalve week verder, morgen is het tijd voor de tweede chemo kuur.
Sinds vrijdag is Olivier gelukkig thuis! Hij wordt als een prins behandeld en eerlijk is eerlijk hij vindt het wel lekker volgens mij. Iedereen doet zijn uiterste best om goed voor hem te zorgen.

Het zijn volle dagen, naast carnval vieren met alle andere kinderen is het ook weer een kwestie van een draai vinden met Olivier thuis en zijn zorg inpassen in het dagelijkse leven. Het gaat goed maar is vermoeiend af en toe. Gebroken nachten door het piepen van de voedingspomp en Sylvie vertrekt regelmatig midden in de nacht uit ons bed om bij Olivier te liggen, maar aan de andere kant gaat het ook vanzelfsprekend. Olivier vindt het fijn om zijn ouders bij hem te hebben, een groot deel van de vragen of wensen die hij heeft, stelt hij aan Sylvie of aan Jaap. En die zorgen ontzettend goed voor hem.

Olivier heeft goede en slechte dagen, zelfs goede uren en slechte uren. Het ene moment heeft hij plezier voor tien en maakt hij allerlei grapjes en het andere moment is hij boos (uit onmacht) en is het lastig om het goed te doen voor hem. Eigenlijk wel lekker, temperament!
Hij ziet ook wat hij mist, hij kan niet mee naar carnavalsvieringen, uitleggen dat hij ziek is heeft geen zin, want "hij is niet ziek" is het standaard antwoord.

Ik ben benieuwd wat de week gaat brengen, morgen weer bloedonderzoek, poliklinische afspraak en chemo........afwachten.

Paul






Geen opmerkingen:

Een reactie posten