Cliniclowns

Doe een wens

vrijdag 2 april 2010

Vrijdag 2 april

Zo dat was het weekje wel!!!! Pfff ben uitgeput en anderzijds vol energie.
Het waren deze week diepe dalen, angsten dat het ook niet goed kan gaan en onmacht omdat je het niet in de hand hebt. Het waren terechte angsten want het ging ook echt niet goed, maar gelukkig heeft het mannetje zich herstelt en gaat het nu allemaal gelukkig een stuk beter en mag hij eindelijk weer naar de gewone afdeling....
Heel fijn en aan de andere kant kun je het onderhand bijna niet meer geloven dat het goed gaat. Gisteren kregen we helaas toch weer een tegenslag. Nadat er nog eens goed naar de uitgenomen tumor was gekeken bleek dat er op de urineleider toch nog tumor weefsel te zien te zijn. Zonder al te technisch te worden, betekent dat er dus nog een restje tumor in Olivier zijn lijf zou kunnen zitten, na uitvoerig overleg tussen de dokters is er besloten om binnenkort de urineleider tot aan de aanhechting in de blaas te verwijderen (dit doen ze via een cystoscopie, een soort kijkoperatie via de blaas zeg maar) als hier geen tumor weefsel in zit krijgt olivier "gewoon" de voorgestelde nabehandeling met chemo therapie, zit hier echter ook tumorweefsel in, dan zal hij ook bestraald moeten worden......pfffff houdt het dan nooit op. Het positieve bericht daarentegen was dat de tumor door de chemo therapie tot 75 % necrotisch was (afgestorven dus), hetgeen wil zeggen dat we die tumor dus maar mooi aan het vernietigen zijn, en zo hoort het ook!!!
Wanneer die urineleider verwijderd gaat worden is nog niet duidelijk maar dat Olivier nog wel even in het gesticht Radboud ligt is wel duidelijk.....
Olivier wordt 8 april 4 jaar!!! ik had gehoopt dat we dat thuis konden vieren maar dat zit er niet in! Ik zou het zo leuk vinden als er een berg kaarten voor zijn deur staat op 8 april, hij is voor mij zo'n bijzonder mannetje en hij verdient die berg kaarten.....dus voel je vrij ;-)

Olivier van Ooijen
St. Radboud
Geert Grooteplein-Zuid 10
6525GA Nijmegen
afd. de Vuurtoren kamer 18

Paul

ps. ik verwacht 1200 kaarten aangezien mijn tellertje op de web site zegt dat er 1200 unieke bezoekers zijn ;-)

2 opmerkingen:

  1. Ik vier dezelfde dag mijn verjaardag en zorg dat er zeker een kaart ligt.
    Die 1200 gaan we halen. Hij ( en jullie niet minder) verdient het.

    Heel veel groeten en sterkte
    Trude ( oud collega van Frans en Han )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk, het eerste begin is gemaakt, fijn!

    Olivier is sinds vanmiddag van de IC en ligt weer op zijn oude vertrouwde Vuurtoren afdeling, nu helemaal van de wereld te slapen. Fijn om hem zo te zien, zeker na afgelopen week..

    Jaap

    BeantwoordenVerwijderen