Cliniclowns

Doe een wens

woensdag 3 november 2010

Dinsdag 2 november

Vanmiddag was het feest!

Olivier heeft vandaag zijn laatste chemokuur gehad. We zijn met zijn allen met hem meegegaan, Sylvie & Paul, Rens & Mees en Eugenie en ik. Olivier genoot zichtbaar! Wat is hij sterk en wat houdt hij zich kranig! We moesten wachten in het ziekenhuis in Oss en Rens & Olivier hadden energie teveel. Ze hebben 9 keer de trap op en afgelopen.. Lekker, daarna chemo.. Olivier vond het allemaal best. Hij mocht kiezen bij wie hij tijdens het prikken en de chemo op schoot mocht zitten en ik maar denken dat hij tussen mij en Sylvie zat te twijfelen, koos hij dit keer voor Eugenie. Mooi, dat directe en onvoorspelbare van hem.

Nou, de dokter kwam erbij en het was bijna een polonaise zoals we de chemokamer in liepen.. Het was emotioneel om te zien, zijn laatste chemo. Sylvie en Paul zaten en keken toe. Vonden het wel fijn na zoveel ziekenhuisbezoeken even toe te kunnen kijken. Rens vond het een beetje verdrietig voor Olivier en moest even huilen bij Sylvie. Binnen no time zat het infuus erin en liep de chemo. Ik vertelde Rens & Mees dat de dokter bij hun geboorte erbij was, en dat vonden ze reuze interessant! De dokter vertelde ze wat ze destijds had meegemaakt met hen, Rens en Mees vonden het mooi en waren afgeleid van Olivier zijn chemo.

Het zat er gelukkig zo op en we zijn met zijn allen naar Paul & Sylvie gegaan. We hebben er lekker gezeten, ieder op zijn of haar manier de ervaring aan het verwerken. Hup! Tijd om te gaan eten. We zijn met zijn allen in de pizzaria gaan eten en Rens, Mees & Olivier hebben als dollen gespeeld, ze vonden het prachtig. En wij konden met zijn vieren lekker eten en praten.. Een aantal waren enigzins hyper..

Er zijn nog genoeg tranen gevloeid.. Heb vandaag veel verschillende emoties gevoeld en gezien. Het hakt erin, maar geeft ook hoop en energie. Op naar de toekomst! Aanstaande dinsdag heeft Olivier zijn eerste controle, waarbij eveneens het programma van de komende vijf jaar verduidelijkt zal worden.. Vijf jaar! Ik ben optimistisch, verwacht de kanker niet meer terug.. Olivier de bovennatuurlijk strijder heeft de kanker verslagen! En wat ben ik trots op zijn naasten, we hebben het maar mooi klaargespeeld met zijn allen!

Olivier, ik hou van je!

Papa Jaap

2 opmerkingen:

  1. ChemoKasper de deur uit en nu allemaal bijkomen en op naar de toekomst. De Directeur is de baas en wint het "gewoon"!
    Dikke kus voor jullie allemaal van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben het samen net zo mooi afgesloten als dat jullie het in het hele proces gedaan hebben. Mooi om te lezen... een polonaise de chemokamer in! Geweldig! Olivier heeft niet alleen een ketting van mooie kralen die voor zijn chemo's, prikken en pleisters staan. Hij heeft ook een ketting van liefdevolle mensen om hem heen. Wat waardevol en bijzonder.

    Liefs Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen